Idag har jeg lavet den som flg.
600 g renset æbler i tern
8 spsk. alm. sukker
450 g sylte sukker
hakket mandler og valnødder (som man føler for !!) SKAL HAKKES GROFT..
van. sukker med rund hånd
kanel med rund hånd
2 dl. vand
Atamon til glas og lidt i marmeladen !!
Smelt sukkeret på panden (det alm.) og lad æblerne små simre deri i ca. 15 min. Kom det hele i en gryde og lad det koge videre i ca 20 min. Tilsæt van. sukker + kanel + syltesukker og gi´et kort opkog. Tilsæt en smule atamon når marmeladen er taget af "blusset" (det må ALDRIG koge med ) !! Blend det hele kort og tilsæt mandler og nødder.. Rør rundt og hæld det på rene glas :o)
Snart klar til ny bagte boller !! |
Her sad min store assistens og snittede æble til sig selv mens jeg var flittig :o) !! |